גמילה קשה

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

29/11/2010 | 21:03 | מאת: רוחל

לפני 4 חודשים השתתפתי בסדנה של קופ"ח כללית ומאז איני מעשנת. אני בת 34 ומעשנת מגיל 18. בהתחלה הייתי מעשנת קופסא ליום, אחר כך ירדתי לחצי קופסא, אחר כך ל-5 סיגריות ובשנה האחרונה הייתי מעשנת כ- 3 סיגריות ליום-סיגריות כיף והנאה כפי שהוגדרו בסדנא. בסדנה המדריכה אמרה לי שאני מעשנת התנהגותית ורמת ההתמכרות שלי לניקוטין נמוכה ולכן אין צורך בתרופות. העישון פגע לי בבריאות ונזקקתי למשאף בגלל צפצופים וגם היתה לי אלרגיה לאבק ולקרדית האבק. מאז שאני לא מעשנת כבר איני נזקקת למשאף ונושמת טוב מאוד וגם האלרגיות נעלמו למרבה הפלא. לעומת זאת, בחודש האחרון אני חווה משבר רציני, עליתי במשקל, אני עצבנית וחסרת סבלנות, רבה עם בעלי הרבה, וממש התחלתי להכנס לדכאון... אני כל הזמן חולמת על סיגריות וחושבת על סיגריות. דיברתי עם המדריכה והיא אמרה שזה דבר טבעי לאחר 3 חודשים, אבל המצב רק נמשך ונמשך... נדמה לי שאני אחזור לסורי בקרוב. האם יש דרך למנוע זאת? תודה רבה על העצות.

נשמע שאת זקוקה לעוד חיזוק שכרוך גם בתמיכה התנהגותית קוגנטיבית הייתי ממליץ על טיפול קצר מועד ב CBT ועל שיחות עם רופא המשפחה או עם משתתפי הסדנה בה נטלת חלק תזכרי מה הסיבות שהפסקת לעשן תזכרי כמה הוטב לך מאז בתחומים מסויימים אפשר גם לצרוך אנטידיכאוני קל לתקופה אולי לנסות תרופה טבעית בשם רמוטיב קיצר גשי לרופא שלך יש הרבה מה לעשות

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?