תסמונת קדם-וסתית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

08/12/2002 | 09:41 | מאת: סימון אשכנזי

במהלך כל שנות ההתבגרות סבלתי ואני עדיין סובלת מתופעה שנקראת "תסמונת קדם-וסתית". פניתי למספר רב של רופאים ובתי חולים, אך כולם טוענים שכל התופעות הללו (שקורות בזמן מחזור הוסת) הן לא קשורות למחזור עצמו אלא לגורמים אחרים. למשל, אם אני מרגישה קצת דכאונות, אם אני עצבנית וצועקת על כל מי שאני רואה, ואם אני נהיית רגשית יותר מתמיד, זה קשור למצב הנפשי שלי ולגורמים חיצוניים שמשפיעים עליי. אם יש לי סחרחורות זה קשור לאנמיה... אבל אני בריאה מאוד ואני ספורטאית, אז איך זה יכול להיות?! לכל מי שאני מספרת על התופעות הללו של המחזור, או שאומרים לי שאני ממציאה, או שאומרים שבחיים לא שמעו על זה. זה באמת לא מוכר בארץ, ולפעמים נדמה לי שאני היחידה בעולם שסובלת מן ה"תסמונת הזו". כל הקרובים שלי סובלים מזה מאוד כי פתאום מצבי הרוח שלי משתניןם בקיצוניות, וזה גורם להם לבלבול רב ולי זה גורם לחוסר יציבות מאוד גדולה. התופעות העיקריות שקורות לי בזמן המחזור הן: סחרחורות, שינה רבה, חולשה, בלבול, יכולת תפקוד ירודה מהרגיל, עצבנות יתר ועוד. האם באמת אני ממציאה או שיש מישהי שגם סובלת מזה כמוני? אנא תיצאי איתי קשר על מנת שנוכל להתמודד עם זה...

10/12/2002 | 15:24 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

קרוב לודאי שאינך ממציאה דבר. ה תיסמונת הקדם ויסתית מוכרת וקימת גםבספרות הרפואית כ 5-10$% מהנשים מעל גיל 30 סובלות מהתסמונת, המכונה PMS ישנם טיפולים שונים להקלתה, את מוזמנת לפנות למרכז בריאות האישה ב"הדסה" כין-כרם

15/12/2002 | 00:31 | מאת: חני

אני בת 38.5 ומזה מספר שנים סובלת מתופעות קדם וסתיות מעיקות וקשות המתבטאות במצב רוח ירוד ביותר,והתקפי כעס, בכי לא פרופורציונליים ולא נשלטים הדבר מעיק ביותר לי ולסובבים אותי ואנני מצליחה למצוא משהו שיקל על התופעה. עם הופעת המחזור הכל נרגע... האם אין מחקרים חדשים בנושא? האם אין שום מזור לכך? אני יודעת שיש נשים רבות סביבי שסובלות מהתופעה ברמות שונות של קושי. מאד אודה על תשובה. לפי הבנתי, זה נגרם מחוסר איזון הורמונלי - האם אין דרך לאזן?

מנהל פורום גיל המעבר