גלולות בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

18/10/2002 | 23:06 | מאת: נורית

ד"ר שלום. אני בת 46 לקחתי ב 3 השנים האחרונות גלולות "הרמונט". החלטתי להפסיק להשתמש בהם מכוון שאני חוששת. ברצוני לדעת האם אני יכולה להמשיך להשתמש בהם? ועד איזה גיל? בזמן שלקחתי את הגלולות הרגשתי טוב, אבל עכשיו מאז שהפסקתי את השימוש בהם אני לא מרגישה טוב, המחזור לא סדיר וההרגשה הכללית לא טובה. תודה, נורית

19/10/2002 | 11:10 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

אין מניעה להמשיך הגלולות אך יש לבצע בדיקות הורמונליות לברורו תפקוד השחלות. יתכן כי את נכנסת לתקופת המעבר ואז אין צורך במניעת הריון וניתן לקבל טיפול הורמונלי אחר (במינון נמוך יותר) על מנת להרגיש טוב

21/10/2002 | 08:52 | מאת: רוני

1. האם ההורמונים שניתנים בגיל המעבר מינונם נמוך מאלה של הגלולות למניעת הריון? 2. האם הרכב ההורמונים והגלולות הוא אותו הרכב?

מנהל פורום גיל המעבר