טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

06/07/2013 | 18:12 | מאת: איילת דוסטרי

שלום רב, בת 44.5 מטופלת מזה כ 3.5 שנים בהורמון נובפם בשל הפסקת מחזור(מוקדם יחסית) הרגשה כללית טובה, עוברת בדיקות כל כולל ממוגרפיה ולשמחתי הרבה הכל תקין. לפני כשבועיים נתגלו ערכים גבוהים של כולסטרול וכן יש קצת שינויים בלחץ הדם, כמו כן בדיקת ההורמנים הייתה נמוכה יחסית. הרופא נתן לי להתחיל טיפול הורמונלי במדבקות אוורל סקווי. אני קוראת את התופעות והאזהרות ומצויין שם שאם קימים ערכים גבוהים בכולסטורל יש לדווח לרופא, הרופא מודע לרמת הכולסטרול ובכל זאת קיבלתי את המדבקות. היום אני רוצה להתחיל אבל חוששת מאוד, כמו כן ברצוני לציין כי מזה שבועיים אני עושה דיאטה רצינית וספורט על מנת להוריד את השומנים בדם (תוך שבועיים ירדתי 2.5 ק"ג). האם חששותיי מוצדקות ? האם המדבקות אכן יעילות ולא משפיעות על רמת השומנים/לחץ דם?? אשמח לתשובה מהירה היות ואני כבר יומיים ללא טיפול הורמונלי. בתודה מראש איילת

אני מצטער שאיני יכול לענות לך משום ששאלות כאלו נדונות בשיחה פנים אל פנים עם הרופא שלך.

מנהל פורום גיל המעבר