וסת בהריון?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

29/08/2002 | 14:18 | מאת: דנה

כמה שעות לאחר קיום יחסים הרגשתי סחרחורת ורעד בידים (הייתי בתקופת ביאוץ בשעת היחסים) כמה ימים אח"כ חשתי בחילות וכאבי ראש לא מוסברים לאורך כמה ימים ולילות הסברתי זאת לעצמי בכך שיתכן שנקלט הזרע וזהו תהליך של תחילת הריון. (מיותר לצין שרציתי זאת) אך להפתעתי למרות תופעות החולשה הגיע הוסת בזמן. יש לצין שכמה ימים קודם לקבלת הוסת הופסקו התופעות. השאלה: 1. יתכן מצב שזרע נקלט ואח"כ מוכחד? 2. אם אכן הזרע לא נקלט כיצד תסבירי את הסחרחורת, כאבי הראש , הבחילות ובכלל החולשה הכללית. תודה מראש

20/09/2002 | 22:31 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

בהחלט יתכן כי זרע "נקלט" ולאחר זמן קצר העובר "נכחד". בד"כ לא ניתן לחוש בהריון אלא רק לאחר לפחות 10 ימים היום הביוץ (בד"כ רק לאחר האיחור בוסת. בחילות וסחרחורת יכולים להיות עקב מחלות שונות שאינן קשורות כלל להריון.

מנהל פורום גיל המעבר