מאכלי סויה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

10/01/2013 | 22:53 | מאת: דליק

אני בת 54. אני עושה דיאטה בעזרת דיאטנית, ונאמר לי על ידה להימנע ממאכלים העשויים סויה כולל חלב סויה שאני מאוד אוהבת כי לפי מחקרים, למי שיש בעברה היסטוריה של גידולים שונים ישנה סכנה לחלות בסרטן באיברים הנשיים. האם נכון הדבר והאם מדובר גם בגידולים שפירים? כמו כן עברתי כריתת מנינגיומה בראשי ואני סובלת קשות מגלי חום. כששאלתי את הנוירוכירורג שטיפל בי על טיפול כלשהו אמר שאתייעץ עם רופא הנשים שלי, וכשהגעתי לרופא הנשים שלי, אמר להתייעץ עם הנוירוכירורג שלי. אף אחד מהם לא רוצה לקחת אחריות על טיפול כזה או אחר. האם יש משהו טבעי שאולי אני יכולה לקחת? כמו-כן עברתי לפרסקופיה להוצאת שחלות וחצוצרות. כבר עכשיו נמצאה צפיפות עצם ירודה באיזור האגן, כנראה בעקבות סטרואידים שקיבלתי. מבולבלת ומבקשת עצה.

שאלותיך במקום. לגבי סויה - דעות חלוקות ולכן לא אוכל לפסוק. לגבי גלי החום- לאור מצבך ראוי יעוץ אישי ולא כללי אינטרנטי.

מנהל פורום גיל המעבר