שאלות בקשר לכלמידיה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

10/01/2012 | 09:18 | מאת: ניגא

ד"ר וקסלר שלום, לפני מספר שבועות חשתי בגירוד בנרתיק, פניתי לרופאת נשים בארץ וקיבלתי טיפול של Trican. לאחר מספר ימים עדיין חשתי בגירוד אך לא הספקתי להגיע לרופאת הנשים מאחר והייתי צריכה לנסוע לחו"ל (מעבר דירה לסין) אז מאחר וחשבתי שמה שיש לי זה פטריה לקחתי אגיסטן למשך שלושה ימים. לאחר שגם זה לא עזר פניתי למרפאה מערבית פה בסין, הרופאה עשתה לי בדיקות ששלחה למעבדה ולאחר כמה ימים הודיעה לי כי יש לי כלמידיה. יש לי מספר שאלות לגבי המחלה שלא ממש הצלחתי לקבל עליהן תשובה חד-משמעית. 1. מאחר וכבר 7 חודשים שאני במערכת יחסים עם בן זוגי ומקיימת יחסים רק איתו, כמה זמן ייתכן שאני נושאת את המחלה בלי שידעתי? האם יכול להיות שנדבקתי בחיידק לפני יותר מ-7 חודשים ולא חשתי באף סימפטום? (הסימפטומים החלו רק לפני כמה שבועות) 2. לפני כחודשיים חזרתי מהודו, האם יכול להיות שנדבקתי במחלה שם מסדינים לא נקיים או שירותים, כיוון שהייתי באיזור עם אחוזי לחות גבוהים מאוד? 3. הרופאה נתנה לי טיפול של שני סוגי אנטיביוטיקה, שני כדורים מכל סוג, פעמיים ביום, למשך שבועיים. שני סוגי האנטיביוטיקה: Doxycycline 50mg Clindamycin 0.15g בכל המקומות שקראתי לא הוזכר הסוג השני, האם זה בסדר לקחת את שני הסוגים בבת אחת והאם יש תופעות לוואי מיוחדות שאני צריכה לדעת עליהן? (היא אמרה שאם אני חשה סחרחורות, הקאות או שלשולים אז להפסיק לקחת את הסוג השני). אני יודעת שזה הרבה לשאול בפורום אבל כפי שאמרתי אני בסין ואין לי הרבה אפשרויות אחרות. תודה רבה על תשובתך מראש.

1. כמה זמן ייתכן שאני נושאת את המחלה בלי שידעתי?=THI KSG,/ האם יכול להיות שנדבקתי בחיידק לפני יותר מ-7 חודשים ולא חשתי באף סימפטום?=FI 2. האם יכול להיות שנדבקתי במחלה שם=KT 3. שני סוגי האנטיביוטיקה: Doxycycline 50mg Clindamycin 0.15g האם זה בסדר לקחת את שני הסוגים בבת אחת והאם יש תופעות לוואי מיוחדות שאני צריכה לדעת עליהן? = איני יודע לגביך דבר ולכן תשובתי היא כללית. הטפול המקובל לכלמידיה הוא האנטיביוטיקה הראשונה שרשמת.

15/01/2012 | 17:53 | מאת: תגובה

השאלה היא האם בן אדם יכול להיות נשא של המחלה במשך שנים בלי שהוא יודע? במשך שנה?

מנהל פורום גיל המעבר