כריתת רחם וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

21/09/2011 | 14:58 | מאת: אלנה

שלום ד"ר וקסלרו, מהות השאלה חייתה האם אתה מכיר סטטיסטיקה שנשים לאחר כריתת רחם לא סובלות כלל מתופעות של גיל המעבר כמו גלי חום, דיכאון, נשירת שער וכל השאר? כי בוא נגיד שבגיל 45-50 אין הרבה נשים ללא אינדיקציה רפואית כזו או אחרת לכריתת רחם, אבל רופאי קופות חולים בד"כ לא מעודדים מהלך הזה ולהפך ממליצים לחכות עד לגיל המעבר והפחתת מחזור. ולי נדמה שרחם לאחר סיום גיל הפוריות הופך לא רק לאיבר מיותר אלה גם מסוכן!

מהות השאלה חייתה האם אתה מכיר סטטיסטיקה שנשים לאחר כריתת רחם לא סובלות כלל מתופעות של גיל המעבר כמו גלי חום, דיכאון, נשירת שער וכל השאר? ^^בלי קשר לכריתת רחם - 25% מהנשים לא סובלות מתופעות גיל המעבר. מתוך נשים שעברו כריתת רחם האחוז הוא קצת פחות בתלות גיל ביצוע הניתוח.

מנהל פורום גיל המעבר