לקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

03/02/2002 | 23:22 | מאת: sheli

השאלה הזאת מופנית לרופא הפורום עברתי ניתוח להוצאת השחלות, נשארתי עם הרחם, קיבלתי טיפול הורמונלי כדי לא לסבול מתופעות גיל המעבר, אני בת 52, מקבלת 2 סוגים אחד הוא אוטרוגסטן שאין לי איתו בעיה, השני היה פרמריל, הוחלף לאסטרופן 2 מג, לאחר תקופת ניסיון אני מפסיקה לקחת בגלל השמנה, נפיחות ודפיקות לב. בקיצור שאלתי מה יקרה אם לא אקח? האם יפלו עלי כל המרעין בישין שאמור להיות בגיל המעבר כמו: אלצהיימר, התקפת לב, הזדקנות מהירה, הסתיידות עורקים, בריחת סידן ...? או שישנה דרך לחיות טוב גם בלי הורמונים. אודה למנהל הפורום אם יענה לי תשובה בעניין.

04/02/2002 | 10:58 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

בהחלט ניתן לשמור על הבריאות גם ללא הורמונים, בעיקר על ידי הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופניץת סדירה. ישנם גם תרופות אחרות המכוונות לאברים מסוימים כגון העצמות. אולם, אין ספק כי הטיפול היעיל ביותר בגלי החום ותופעות נילוות הוא האסטרוגן.

06/02/2002 | 18:41 | מאת: irit levi

תודה

מנהל פורום גיל המעבר