הפסקת מחזור חודשי בגיל 42

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

28/07/2002 | 12:24 | מאת: מלי

אני בת 42 וכמעט יותר מחצי שנה הפסיק לי המחזור \ עשיתי את כל הבדיקות ההורמונליות והבדיקות הראו שהשחלות שלי הפסיקו לתפקד. עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד שדיים ורופא כירורג בדק לי את השדיים ואמר שהכל בסדר. הרופא שלי החליט לתת לי כדור טבעי בשם "פמינול" יש לי גלי חום נוראיים ועייפות. האם הכדור יעזור לי ומתי?

29/07/2002 | 13:27 | מאת: דולי

מצבי כמעט זהה לשלך הן מבחינת הגיל והן מבחינת התופעות. אין לי מידע רפואי בדוק אבל אני יכולה להגיד לך מה אני עשיתי, וזה עוזר. אולי גלי החום היו נעלמים גם כך, ואולי הם עוד יחזרו, אבל בנתיים הם אינם ואני גם לא לוקחת שום תרופה כך שלא אכפת לי להמשיך: הפסקתי לשתות קפה ולעשן, אני ממעטת מאוד בשתיית אלכוהול ובאכילת מזון חריף מאוד או מטוגן. התחלתי לצרוך מוצרי סויה כגון פולים, חלב וטופו, אפילו קניתי ספר עם מתכונים לטופו, וכן ירקות ופירות טריים. אני שותה המון תה צמחים מתבלינים טריים (רוזמרין, מרווה, מנטה, נענע) ומים עם לימון סחוט. אני מתעמלת בחדר כושר לפחות שלוש פעמים בשבוע. אני לוקחת פעם ביום מולטיויטמינים ומינלרים מיוחד לאשה (של חברת Natural Touch אבל יש עוד) וכן קלציום + ויטמין D, ויטמין E, וקיוליק עם שמן דגים (זה כי מצאו לי גם כולסטרול גבוה), וקומפלקס ויטמין B. זה נשמע אולי המון, אבל אם מתחילים עם משהו, וזה עוזר, יש חשק להמשיך ולמצוא עוד דברים שעוזרים. חוץ מזה, לדעתי מדובר גם בשינוי פסיכולוגי וכרגע אני בחיפוש אחר מסגרת שתעזור לי לעשות אותו. חשבתי על קבוצת תמיכה לנשים בגיל המעבר, אבל לא מצאתי עדיין אחת בסביבתי. אנחנו בהחלט זקוקות לתמיכה נפשית/רוחנית בתקופה הזאת וצריך למצוא אותה. בהצלחה ותספרי איך מתקדם לך דולי

29/07/2002 | 18:00 | מאת: אסתר 4

אצלי המחזור נפסק בגיל מאוחר יותר ועשיתי דבר דומה: הפסקתי לשתות תה רגיל (קפה ירד מהפרק מזמן) ועברתי לתה ירוק. אבל בעצם אני שותה בעיקר מים, בכמויות עצומות, לפעמים 3 ליטרים ביום ויותר (חם עכשיו לא?) אני הולכת ברגל 3 פעמים בשבוע שעה בכל פעם וזו הזדמנות מצוינת לחשוב. תגברתי את צריכת מוצרי החלב לחמש מנות ביום כי מצאתי שיש התחלה של בריחת סידן. סויה זה מוצר די דוחה לטעמי, ירקות אני אוכלת כמו ארנב כבר הרבה שנים ממילא. בהתחלה היו לי גלי חום וזיעה ממש כל שעה שעתיים ולא יכולתי לישון בלילה! אחרי כשלושה חודשים שמתי לב שפה ושם יש ימים ללא גלי חום ואח"כ הייתה הפסקה של חודש. גם אני חושבת שיש משהו פסיכולוגי בתופעה, משום מה הגלים לא פקדו אותי בחו"ל וגם לא היה לי זמן לחשוב עליהם. עכשיו אני בארץ עם כל תלאות העבודה והמשפחה, הגלים חזרו בעוצמה נמוכה ובתדירות נמוכה, אבל ביננו, למי לא חם היום? ואת יודעת מה, אני מאוד שמחה שלא התפתתי להורמונים החליפיים!!!

01/08/2002 | 15:27 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

קרוב לודאי שיהיה שיפור בגלי החום גם ללא כל טיפול, אך זה עלול להמשך חודשים ואף שנים. הפמינול עשוי לזרז במעט את השיפורץ כדאי לשקול טיפול הורמונלי במינון נמוך שהוא היעיל היותר לתופעה זו.

מנהל פורום גיל המעבר