הורמונים, גיל מעבר, התקף לב, MTHFR

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

16/06/2002 | 16:24 | מאת: אורה

רציתי את דעתך בנוגע לאישה בת 52 הומוזיגוטית לMTHFR, וLUPUS ANTICOAGULANT ברמה של 1.5 מעט מעל הנורמה, 3 חודשים לאחר אוטם, הומוציסטאין תקין. חצי שנה ללא מחזור, יש הזעות לילה.מקבלת אספירין. אין אוסטאופורוזיז. יש הזעות לילה ומתלבטת בנוגע לטיפול הורמונלי חלופי. קרדיולוג אישר מתן טיפול הורמונלי חלופי.נוכח חילוקי הדיעות בנוגע לטיפול הורמונלי בנשים בשנה הראשונה לאחר אוטם רציתי את חוות דעתך בנוגע לקרישיות יתר וטיפול הורמונלי במקרה זה. במידה וללא טיפול הורמונלי- מה אתה ממליץ נגד הזעות לילה וגלי חום. מה דעתך על פיטואסטרוגנים ואיזה תכשיר מומלץ: פמינול? אלטרנה? אחר? תודה.

17/06/2002 | 15:02 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

נראה לי כי לאור הנתונים שהצגת כדאי להמנע מטיפול הורמונלי. חולופות הבאות בחשבון: פיטוסטרוגנים (אלטרנה או פמינול למשל) EFFEXOR (תרופה אנטי דיכאונית שנמצאה יעילה לגלי חום) המתנה תוך שמירה על אורח חיים נכון - בד"כ גלי החום משתפרים

מנהל פורום גיל המעבר