גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/02/2004 | 23:14 | מאת: ורד

לדוקטור שלום, אני בת 44, עברתי לפני שנה ניתוח להסרת גידול במעי הגס וכן הורדו לי שני החצוצרות ושני השחלות. בהמלצת האונקולוג הפסקתי לשתות הורמונים לאחר ששתיתי שנה שלמה. השאלה שלי היא האם אני הקדמתי את גיל המעבר עקב הפסקת שתיית ההורמונים ומה המלצתך לטיפול?

תודה על שאלתך ורד, אם הפסקת בהדרגה עשית טוב. בנוסף, הורמונים הם תרופות, ואם אפשר להימנע מתרופות - מה טוב. למה לדעתך את זקוקה להורמונים? ניתן להרחיה את הידע ע"י קריאת מאמרים שלי בנושא באתר שלי WWW.GENICOLOG.NET בברכת בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

16/02/2004 | 11:16 | מאת: נטע

האם הג'ל שמיוצר בצרפת ונקרא "אסטרוג'ל" (מגיע בשפופרת כמו של משחת שיניים ונמרח כל ערב על הישבן או הבטן) הוא בטוח כמו ה"ליביאל" , ומה הסכנות שבו? אני משתמשת בו כבר 7 שנים ואני בפקוח רופא נשים, אך איני יכולה בלעדיו כי אני סובלת מגלי חום חזקים ודפיקות לב.

מנהל פורום גיל המעבר