פרופיל הורמונלי לקראת גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

11/09/2003 | 20:13 | מאת: תמר

אני בת 46. לאחרונה סובלת ממחזור לא סדיר (פעם בחודשיים) או פעם בשלושה שבועות. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקת פרופיל הורמונלי בין היום ה-3 ליום ה-5 למחזור. תוצאות הבדיקה הן: TSH=5.54 FT4=11.8 LH=16 FSH=15.1 E2=קטן מ-200 Progestron=2.4 אני מעוניינת לדעת מה משמעות התוצאות. תודה על תשובתכם המהירה,

תודה רבה על שאלתך תמר, הבדיקה מראה על תפקוד שחלתי נמוך וזה יכול להסביר את השינויים במחזורים שלך. לגבי המשמעות, יש לראות בדיקות נוספות שלך, דם אולטרהסאונד, צפיפות עצם ועוד יש לשמוע אותך היטב, כולל על סגנון חייך ויש לעבור בדיקה גופנית, ואז לבחון יחד מה נדרש. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר