דימומים חוזרים בהריון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

24/08/2003 | 16:39 | מאת: הרה

שלום אני נמצאת כעת בשבוע ה-12 בהריוני השני, כאשר ילדי הבכור נולד בניתוח קיסרי (עקב מצוקה עוברית). מאז שבוע 7 אני סובלת מדימומים בכמות קטנה מדי מספר ימים (למרות שאני נמנעת ממאמץ ומקיום יחסי מין). בדיקות אולטראסאונד לאחר כל דימום העלו כי העובר התפתח באופן תקין עד כה, צוואר הרחם ארוך וסגור ולא נמצאו היפרדויות של השליה או בעיה אחרת. יש לציין כי בהריון הראשון לא סבלתי כלל מדימומים. ממה יכולים לנבוע הדימומים? האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות או צעדי מניעה כלשהם למניעת הפלה? מה לדעתך הסיכון להפלה במצב זה? תודה מראש

25/08/2003 | 17:19 | מאת: יעל

פשוט פיספסת בפורום. תקליקי את השאלה בפורום "הריון ולידה". בהצלחה

תודה על שאלתך הרה, למרות שזהו פורום גיל המעבר אענה לך כי במקרים כאלו אני מבקש לבדוק את צואר הרחם, כולל באמצעות קולפוסקופ כדי לבחון מקור דימום צווארי כמו פוליפ ודלקת. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

מנהל פורום גיל המעבר