הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/07/2003 | 18:04 | מאת: מילי

אני בת שישים וארבע כבר כעשר שנים אני לוקחת הורמונים ורציתי לדעת עד מתי אני אוכל להפסיק או אצטרך להפסיק לקחת את ההורמונים?

תודה על שאלתך מילי, כנגד מה את נוטלת הורמונים? אם אין כוונה שהם יטפלו בתופעה או מחלה, אלא רק למניעה, זה אסור על פי הוראות משרד הבריאות. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

06/07/2003 | 17:51 | מאת: ממי

האם חיים טובים בגיל המעבר יתכנו גם ללא תוספת הורמונים?

04/07/2003 | 19:04 | מאת: ריקי

מזה כ-11 שנה אני מקבלת הורמונים שונים-כיום פרמריל ולפני כן טרנסיקוונס. אני בת 67. הרופאים (המשפחתי ורופא הנשים) לא נותנים תשובה חד משמעית לגבי הורמונים חילופיים. מהי המלצתכם. (אני סובלת מלחץ דם ומטופלת כיום ב-דיובן).

תודה על שאלתך ריקי, אם אין סיבה רפואית עכשוית ללקיחת כדורים אלו מומלץ להפסיקם - ובהדרגה. בברכת בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

05/07/2003 | 13:37 | מאת: נאנא

שלום.. אני בת חמישים אמא לשלושה ילדים עברתי לפני כמעט חמישה חודשים קריתת שחלות והכל היה תקין .. עכשיו אני נוטלת כדורים בשם :אוטרוגסטן 100 כדור ליום + מדבקות : אוורל 50 . שאלה שלי היא : האם אני חייבת בשתי התרופותת האלו כל הזמן ? האם זה משמין ? מתי אני יכולה להפסיק תרופות אלו אם אפשר ! ברצוני לקבל עצות בנושא זה... תודה מראש...

תודה על שאלתך נאנא, לא רשמת מדוע קבלת תרופות אלו. אם אין סיבה יתכן ששתיהן מיותרות בברכת בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר 052-453662

07/07/2003 | 10:32 | מאת: קוקי

אני בת . בשנת 1989 עברתי כריתת רחם+ שחלות+ חצוצרות. מאז טופלתי בטרנסיקוונס כ-8 שנים, שהוחלף לאחר מכן לפרמריל. לאור המחקרים שפורסמו, הפנתה אותי רופאת המשפחה לפני כחצי שנה לגניקולוג שהמליץ להפסיק בהדרגה את השימוש בפרמריל. עקב כך אני סובלתמגלי חום, הזעה, חולשה ועליה במשקל. רופאת המשפחה המליצה לעבור לתחליף (אלטרנה). האם לדעתך יש להמשיך בפרמריל או לעבור לתחליף, שימנע את התופעות הנ"ל

מנהל פורום גיל המעבר