כאבים בשדיים

דיון מתוך פורום  בריאות השד

15/10/2008 | 09:56 | מאת: ניבה

שלום , שמי ניבה בת 40 +2 בנות קטנות, לידה אחרונה לפני כ- 4 שנים את שתי הבנות הנקתי כשנה כל אחת, לא לוקחת אמצעי מניעה כלשהם, יש לי שדיים עם מבנה ציסטי מאז ומתמיד, אבל בחצי שנה האחרונה יש לי רגישות בשדיים וכאבים למגע בשניהם לפעמים אחד יותר מהשני אבל כמעט ואין ימים בחודש שהם לא רגישים למגע, כשבועים לפני מחזור וגם בביוץ הם רגישים, המחזור סדיר בדיקת כירורג אחרונה לפני כ- 7 חודשים, האם זה קשור לגיל?, האם לקחת אמצעי מניעה? כל פעם שהם כואבים המחשבה הראשונה היא סרטן השד, כל הזמן אני בלחץ. תודה מראש על תשובה

בקר טוב ניבה כאבים בשדיים כסימפטום לסרטן שד מופיעים רק אצל 1.6% מחולות סרטן שד. לפיכך רוב הסיכויים שכאב אינו קשור לסרטן. במבנה שד כפי שאת מתארת עם ציסטות מאד אופייני כאבי שדיים. הכאב בד"כ נסבל אך החרדות המלוות ממש מפריעות לאיכות החיים. נראה לי שאם את עוברת בדיקות שד מסודרות, כפי שציינת , תצטרכי ללמד עצמך להרגע. בד"כ אין צורך בתרופות להקלה על הכאב. ואין צורך בגלולות. בברכה ד"ר תמי קרני

15/10/2008 | 10:59 | מאת: ניבה

תודה רבה על התשובה המהירה, הרגעת אותי, אמשיך ללכת לבדיקה שגרתית ואנסה לטפל בלחץ הנפשי. תבורכי בכל אשר את עושה ותעשי במרכזים השונים בהם את עובדת, חג שמח.

ניבה שלום כאבים בשדיים, כפי שאת מתארת , הינם סימפטום מאד נפוץ אצל נשים בגילאים 30-50 וברוב הגדול של המקרים הינם כתוצאה של שינויים הורמונליים בשדיים. תופעות אלו יכולות להופיע בשד אחד או בשניהם , בקשר עם המחזור החודשי או ללא קשר. לא שכיח שיש לכאבים אלו קשר להופעת גידול סרטני, אם כי יש לשלול זאת. אני מציע לך לבצע הדמיה באמצעות ממוגרפיה ואולטרסאונד ( במקרה של הסטוריה של ציסטות ושינויים הורמונליים, בדיקה זו מומלצת בנוסף לממוגרפיה), ולהיבדק לאחר מכן ע"י רופא מומחה בתחום. לא קיימת מניעה משימוש באמצעי מניעה. חג שמח דר יצחק פפו

02/04/2010 | 00:26 | מאת: יסמין

שמי יסמין וגם אצלי יש כאבים בשדיים שהופיעו לאחר הלידה ביחד עם המחזור אולם כעת, במהלך החודש כולו השדיים כואבים מאוד.דבר זה פוגע באיכות החיים שלי . אני מתקרבת לגיל 47 ואין לי תופעות של גיל מעבר פרט למה שצינתי. האם ניתן לטפל בכאב או למנוע אותו? תודה יסמין

מנהלי פורום בריאות השד