מכשירים

דיון מתוך פורום  בריאות השד

07/10/2008 | 16:48 | מאת: אסתר שדר

לצוות שלום, הנני בת 47 לפני 8 שנים התגלה אצלי בשד ימין ציסטה שאובחנה בשם BREAST CA IN SITU , OBSERVATION - PATIENT UNDER OBSERVATION עברתי ניתוח עברתי 3 הקרנות לצורך הגנה ולקחתי במשך 5 שנים טמוקסי. שאלתי היא האים המחלה יכולה לחזור כתוצאה מטיפולים כמו מסג' רפלקסוגלוגיה או כל טיפול גופני אחר? לאחרונה הפסיק לי המחזור כבר חצי שנה יש לי כאבים בכפות הרגליים ברצוני לדעת האים זה קשור להפסקת המחזור והאים מותר לאנשים שחלו בסוג של סרטן ולעשות מסג' רפלקסולוגיה או להשתמש במכשירים חשמליים כמו מכשירים של שיאצו לרגליים. תודה על תשובתכם?

אסתר שלום אני מבינה שהיתה לך CARCINOMA IN SITU הנקראת בקיצורים שלנו DCIS. זהו גידול סרטני לא חודרני. ולאחר כריתה הקרנות וטמוקסי שקיבלת, אנו מצפים להחלמה מלאה. לפיכך איני רואה שום סיבה למנוע ממך כל טיפול רפואי או אחר שאת מאמינה בו. כיוון שאיני יודעת מה בדיוק עושים הטיפולים החליפיים ,כמו רפלקסולוגיה ושיאצו שאת מציינת, אני לא יכולה לומר לך מה השפעתם על סרטן- לטוב או לרע. למיטב ידיעתי אין מחקרים רפואיים המראים הופעת סרטן בהקשר לטיפולים הנ"ל. אני מציעה לשאול את המטפלים בטיפולים האלו אם יש קשר. ברפואה "הקונבנציונאלית" אנחנו מחוייבים לפני כל טיפול לדעת את תופעות הלוואי הלא רצויות ולידע את מטופלינו. נראה לי שיש לדרוש את זה מכל מטפל בכל תחום שהוא. ההרכת חתימה טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד