MRI שד - ממצאי בדיקה תהודה מגנטית MRI

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/02/2016 | 14:17 | מאת: אתי

שלום, לפני חצי שנה התחילו לי הפרשות שקופות מהחזה, עשיתי בדיקות אולטרא שד וממוגרפיה . יצא תקין לפני חודש התחילו לי הפרשות דמיות, שוב עשיתי אולטרא-יצא תקין ובדיקה ציטולוגית-תקינה. תוצאות MRI שד ימין- לאחר הזרקת חומר ניגוד הודגם ברביע פנימי עליון שליש קדמי מוקד האדרה מהירה והמשכית בגודל 0.5 על 0.3 ס" מ, טיבו אינו ברור (ס' 16 ח' 36-40) - BIRADS 4. במרחק 2.0 ס"מ ממוקד האדרה הנ"ל הודגם מוקד האדרה זעיר (ס' 16 ח' 37-38), קטן מכדי איפיון. בית שחי-תקין. שד שמאל-הודגם קשר לימפה אינטרה-ממרי ברביע חיצוני עליון שליש אמצעי העובר האדרה ( ס' 18 ח' 24, ס' 16 ח' 45-47) - BIRADS 2. בית שחי - תקין. לסיכום: מוקד האדרה מימין כמתואר, טיבו אינו ברור BIRADS 4. המלצה: US מכוון לחיפוש ואיפיון הממצא וביופסיה במידה שמודגם כחשוד. במידה שהממצא אינו מודגם ב US או בממוגרפיה - ביופסיה בהכוונת MRI. 1. מה אומרת התשובה? 2. איזו בדיקות עכשיו אני צריכה לעשות? תודה מראש.

אתי שלום התשובה אומרת כי את צריכה לעבור בדיקת אולטרה סאונד אשר בה ינסו לראות את הממצא בשד אם יראו יקחו מזה ביופסיה. אם לא יראו באולטרה סאונד ישלחו אותך לביופסיה תחת MRI בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד