שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

04/09/2014 | 22:58 | מאת: טלי

שלום רב. בת 42, ללא היסטוריה של מחלות שד מצד האם, מצד האב אין לי מידע מלא,ידוע רק שכל הקרובות המשפחה שלו חיו עד גיל 65-80. לכן השאלה שלי היא האם עליי בכל זאת לעבור בדיקות דם לגילוי גנים אחריים למחלות שד? תודה מראש,טלי.

טלי שלום אין צורך לעבור בדיקות גנטיות כלל, אלא אם קיימת בעיה שלמענה השיקול של נשאות גנטית ישנה את נוהל המעקב הרפואי או הטיפול במחלה בברכה ד"ר תמי קרני

08/09/2014 | 15:50 | מאת: טלי

שלום רב! תודה רבה למענה המהיר! לתזכורת: בת 42,בריאה בד''כ , אין סיפור משפחתי מצד האמא שלי אבל מצד אבא שלי אני לא יודעת בבטוח אם היו להם מחלות ממאירות. השאלה היא האם הצד של אב הוא גם משפיע להתפתחות למחלות שד או רק הצד של האם הוא שקובע? המון תודה,טלי

מנהלי פורום בריאות השד