דרמטילומניה - דיי דחוף

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/05/2014 | 01:19 | מאת: חוששת מאוד

אני בתחילת שנות העשרים, ומזה שנים רבות סובלת מדרמטילומניה המאופיינת בעיקר בחיטוט בעור הפנים. בכמה שנים האחרונות החיטוט הגיע גם לאיזור שמסביב לפטמה, וכן באיזור שמסביב לאיזור זה. קרובב לשנה שאני נמצאת בטיפול cbt, ללא שינוי מוחלט. החיטוט באזור זה התחיל במעין פצעונים לבנים (האם הם נורמלים?), וכיום המצב נראה בכי רע. בנוסף, מאז ומתמיד זכור לי שיש לי נקודות חן על השד. באיזור גיל 17 חשבתי שהנקודות חן גדלו בשל המתחות העור (האמנם?), אך במס חודשים האחרונים הבחנתי כי חל שינוי בצורתן ובהתווספות נקודות כהות. בגלל החשש מן השינוי בנק החן, אזרתי אומץ וקבעתי תור לרופאת עור. אלא שפתאום התחלתי לחשוש שמא הרופאה תשים לב לפציעה העצמית (הנק חן נמצאת בסמוך ממש), ותרצה לבחון את האיזור בכללו. לאחר שיטוטים באינטרנט, החלטתי לרכוש משחת לנולין, וטרם נראה שינוי של ממש (כבר כ4 ימים בשימוש). עתה, אני חוששת מאוד מן התור הקרב ובא, ופתאום עלו בי חששות כבדים אולי המצב באיזור הסובב לפטמה מצריך בדיקה בפני עצמה. עד כמה הכרחית בדיקה של איזור זה, אם לאחר מס שנות נסיון לא חשתי בכאבים מיוחדים או תסמינים אחרים? יש לך אולי המלצה על משחה עבורי? בנוסף לכל, ואם את עדיין עוקבת- יש לי גרד בשד שאינני זוכרת ממתי הוא התחיל...   (שאלה אחרונה, האם ניתן למחוק שאלה זאת לאחר שאאשר פה כי קראתי את התשובה?)

בוקר טוב אני חושבת לאור תאורך המפורט שאת מבינה את מצבך, ואכן החלטתך להפגש קודם כל עם רופאת העור היא החלטה נכונה. בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית שד

מנהלי פורום בריאות השד