תוצאות ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/11/2013 | 18:11 | מאת: דגנית המודאגת

ימין לא נראו גושים ברקמה רכה. לא נראו הסתיידות פתולוגיות. רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה צל העור והפטמה - תקינים. רושם ללא מממצא חריג. 1 BIRADS בדיקה תקינה בבדיקת US סונאר תבנית סונוגרפית תקינה. גושים סולידיים בשעה 12 כ 1 ס"מ מהפטמה הודגש גוש בגודל 1.90 ס"מ מוגדר איזואקוגני 2. DIRADS - ממצא שפיר בשעה 10 כ 1 ס"מ מהפטמה הודגש גוש בגודל 1.00 ס"מ מוגדר היפואקוגני יציב 2 DIRADS - ממצא שפיר. ציסטות זעירות בודדות פזורות בהיקף השד. 2 BIRADS - ממצא שפיר בית שחי תקין 2 BIRADS - ממצא שפיר. שאלתי היא היות והגוש שבשעה 12 גדל מ0.9ל 1.90 האם מומלץ לבצע ביופסיה מידית ? האם מומלץ לבצע ניתוח להוצאת הגוש וכל השאר? האם אף להקצין ולהוריד השד לגמרי אפילו את שניהם? (במשפחה שלי אבי נפטר באחרונה מסרטן הדם כנראה לוקמיה) לא ידוע לי במשפחה שלי על סרטן השד אמי שתזכה לחיים ארוכים עוד מעט תהיה בת 80

דגנית המודאגת בוקר טוב לצערי השאלות שאת שואלת הן שאלות אישיות הקשורות בהחלטות טיפוליות ספציפיות לך. לא ניתן לתת תשובות רציניות אחראיות לשאלותיך מבלי לראות את הצילומים ולבדוק אותך. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד