הסבר על דוח פתולוגי לאחר למפקטומי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/10/2013 | 21:34 | מאת: דנה פ

שלום, הינני בת 30 ואובחנתי לפני כחודש עם סרטן שד. הינני גרה בניו יורק שום ביצעתי את הניתוח. כלל הכירורגים שאיתן נפגשתי המליצו לי לעבור כריתה בגלל היסטוריה משפחתית )אמי אובחנה בגיל 43 ונפטרה מהמחלה) על אף שבדיקה הגנטית נמצאה שלילית לכל הפרמטרים. לבסוף (לאחר לבטים אינסופיים,בלבול ומתח)החלטתי על ניתוח למפקטי עם אפשרות לבחון את הכריתה לאחר הטיפולים(מתוך מחשבה לא לדחות את הכימו ואת עניין שימור הפוריות בישראל). קיבלתי את הדוח ואינני מבינה דבר. הכירורגית אמרה שהוציאה הכל,שכל מה שהיה הוצא אך הייתי רוצה לקבל את דעתכם.ניסיתי לדלות ממנה מידע נוסף בשיחת הטלפון(הינני בישראל) אך היא היתה חד משמעית שהדוח הינו טוב והשוליים נקיים. Breast lumpectomy-Infiltrating poorly differentiated duct carcinoma with local micro-papillary features (0.8cm microscopic measurement),present at the lateral margin and at biopsy site changes. non-extensive intraductal carcinoma,high grade,solid and comedo types,present close to (within 1mm) the lateral and superior margins. fibroid enigma. Fibrocystic changes associated with clarifications. Note-Nottingham grading system utilized-SBR score 8. Re-excision : inferior

דנה שלום בכדי לתת לך תשובות ענייניות צריך לראות את צילומי הממוגרפיה והUS טרם ניתוח לראות התשובה הפתולוגית המלאה כולל תאור מאקרוסקופי ולבדוק אותך על סמך כל הנ"ל אפשר לומר אם מבחינה ניתוחית צריך או לא צריך ניתוח נוסף . השיחה האם מספיק הקרנות לשד או הסרת כל רקמת השד היא לדיון פנים מול פנים לפיכך אני ממליצה שתקבעי פגישה לבדיקה כירורגית וכן התיעצות אונקולוגית אני מניחה שעם התשובות וההסברים תוכלי לקבל החלטה מודעת לגבי המשך הטיפול בך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד