נשאות סרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/09/2012 | 01:53 | מאת: אחת

שלום, אני בת 26, יש לי אחיות בנות 28 ו-32. סבתי, אמא של אימי, אחותה, ואחות של סבי, אביה של אימי, נפטרו כולן מסרטן השד. אימי לא בודקת נשאות כי לא רוצה להיכנס ללחץ אבל עושה ממגורפיה כל חצי שנה. שאלתי- האם כדאי לנו לעשות בדיקת נשאות? באיזה שלב? איך נעשית הבדיקה ומה זה עוזר במידה ובגיל כזה מגלים שאנחנו נשאיות.

בוקר טוב לך אחת מעקב שד צמוד כולל בדיקת כירורגית פעמיים בשנה ממוגרפיה פעם בשנה. ולשקול לפי מבנה השד הצורך ב US או MRI לפי הסיפור המשפחתי אימך בסיכון מוגבר. מכלל חולות סרטן השד רק ל5-10% יש גם נשאות גנטית. כלומר אם אמך נשאית היא בסיכון לחלות ואם אמך לא נשאית עדיין היא בסיכון. ולכן מעקב צמוד זה הפתרון הנכון. האם יש טעם לבדוק נשאות גנטית במשפחתך? זאת שאלה נכונה אך ראוי להתיעץ עם רופא/ת המשפחה המכירים נתונים נוספים של משפחתך ואם כן יפנו אתכם ליעוץ גנטי. הבדיקה עצמה היא בדיקת דם. המשמעויות כבדות ולכן ראוי לקבל יעוץ גנטי , לחשוב על כך ורק אח"כ לגשת לבדיקה בברכת שנה טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד