בדיקות ממגרפיה שגרתית בגיל 42

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/05/2012 | 15:29 | מאת: דניאלללה

שלום, אני בת 42, בריאה, מטופלת באלטרוקסין. עוברת פעם בשנה בדיקת שד שגרתית אצל כירורג ובנוסף בדיקת אולטראסאונד שד. לפי הידוע לי אין היסטוריה של סרטן שד במשפחה. לאחרונה שוחחתי עם הכירורג והוא אמר שאם ברצוני בכך אני יכולה לבצע ליתר בטחון גם בדיקת ממוגרפיה (האמירה באופן כללי, לא היו ממצאים מדאיגים בבדיקה הידנית). האם מומלץ בגילי לבצע ממוגרפיה שגרתית? ממה שידוע לי בארה"ב ההמלצה להתחיל רק מגיל 50, גם ע"מ לצמצם חשיפה לקרינה, אבל בעיקר כי עד גיל 50 מופיעות יותר "אזעקות שווא" (תוצאות בדיקה מחשידות בעקבותיהן מתחילים בטיפולים או בדיקות נוספות - למרות שהן נובעות רק מהמבנה הגושי של השד). מה המלצתכם? תודה!

דניאלה שלום מדיניות בדיקות ממוגרפיה סקר בישראל היא פעם בשנתיים מגיל 50 ממוגרפיה. ההצלצות בארהב (שם כידוע אין רפואה ציבורית) פעם בשנה ממוגרפיה לכל אשה מגיל 40 וכל זמן שהיא מצב בריאות טובה כללית בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד