גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

15/05/2012 | 23:33 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 18 והרגשתי לפני כמה ימים גוש בשד לכן הלכתי לכירורג שד והוא שלח אותי לעשות אולטרסאונד והוא כתב בממצאים של הבדיקה: מירקם פיברוציסטי בולט (לפני מחזור) חיצוני עליון דו צדדי, יותר משמאל, גוש קטן נייד שד שמאל שעה 5 כ-2 ס"מ מתחת לפיטמה. אני ממש מודאגת מכך כי הוא אמר שהוא לא חושב שזה מסוכן אבל הוא בכל זאת שלח אותי לעשות אולטרסאונד וזה מדאיג אותי, ובהפניה של האולטרסאונד רשום BREAST LUMP האם זה מסוכן? ואין לי היסטוריה משפחתית של סרטן השד. אשמח לתשובה ספיר

ספיר שלום הרופא כותב שהוא הרגיש גוש קטן בעברית ובהפניה כתב גוש בשד באנגלית המטרה באולטרה סאונד לברר האם מדובר בגוש מוצק או בנוזל וכמו כן לאפיין את הגוש ולמדוד את גודלו במדויק בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד