שבץ מוחי גלולות מיגרנות ריטלין

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/12/2008 | 14:50 | מאת: סטודנטית על ריטלין

שלום רב ד"ר היום הופיעה כתבה לפיה נשים עם מיגרנות מסוג מסוים (כולל אאורה) לא יקבלו גלולות למניעת הריון עקב סיכון גבוה לשבץ לי אין הרבה התקפי מיגרנה ורק פעם אחת זה היה מלווה באאורה (כשאני ישנה מספיק זה יכול לא לבוא אפילו 3 חודשים) אבל כשאני לא ישנה - כל חודש או שבועיים הבעיה היא שאני נוטלת גלולות, ריטלין ויש לי מגירנות מלבד זאת ראיתי שיש סיכוי שתעלה לי רמת הסוכר בדם עקב הריטלין?? אני מאד מפחדת מכך - איך מונעים? לא הזהירו אותי לגבי זה מה דעתך?

1/ ידוע שלעתים חומר הורמונלי בגלולות למניעת הריון יכול להגביר תדירות של התקפי מיגרנה-מומלץ להתיעץ עם גינקולוג/ת מטפל/ת. 2/ אחד מהתופעות לוואי של ריטלין - כאבי ראש-לא מסוג מיגרנה,מומלץ לדווח ולהתיעץ עם נוירולוג 3/ ריטלין בד"כ לא משפיע על רמת סוכר בדם בכל תופעה חריגה מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים