אדרונקס

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

15/12/2008 | 14:06 | מאת: שלי

בני בן ה16 סובל מהפרעות קשב וריכוז וחוסר מוטיבציה. ריטלין וקונצרטה גרמו לו לתופעות לואי לא נעימות. הנוירולוגית המליצה על אדרונקס. האם לתרופה תופעות לוואי שכיחות, והאם ניתן להפסיקה מיד (הבנתי שהיא ממשפחת הנוגדי דיכאון ). האם מומלץ לנער בן 16 להתחיל עם תרופות ממושכות כאלה שיכולות לגרום לתסמינים שונים בעת ההפסקה או/ו בעת הלקיחה?

שלום אין תרופות ללא תופעות לוואי כולל אדרונקס רוב המטופלים לא מקבלים תופעות לוואי אך כמובן לא ניתן לשלול תגובה אינדיבידואלית. אדרונקס תרופה שמשתמשים נגד דיכאון וחרדה וחוסר מוטיבציה בד"כ כאשר הפרעת קשב משנית למצב רגשי ניתן להפסיק התרופה באופן מידי מבידה והתרופה גורמת לתופעות לוואי כמובן צריך להמשיך מעקב וטיפול אצל נוירולוג ולדווח על כל תופעה בברכה ד"ר חייגרכט

23/07/2012 | 19:48 | מאת: א.א

אני B-Polar. כתוצאה מירידה משמעותית במצב הרוח והעדר תוצאות בתרופות אחרות, הומלץ לי על 8 מ"ג אדרונקס ליום. זה פעל נהדר. בתוך 2-3 שבועות מצב הרוח השתפר פלאים. אבל יש לזה מחיר לא מבוטל: רעידות ידיים חזקות כמו בפרקינסון. לאחר הורדת מינון ל- 4 מ"ג פחתה עוצמת הרעידות, כך שעם מעט ערנות ומיומנות ניתן להסתירן, אבל עדיין בעוצמה ובתכיפות לא מבוטלות. גירויים בקצה השופכה שיוצרים אזעקות שווא להשתנה. זיקפה מיידית ואיתנה. נשמע טוב, אבל יחד עם זאת שפיכה מהירה (אחרי 3-2 דקות מהחדירה)ואחריה גירוי חזק של צורך להשתין. למרות זאת עדיין לוקח, כי הנזק מהתנהגות ביפולארית גדול יותר.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים