ריטלין מעלה את רמת הסוכר בדם - מדוע ??

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

26/11/2008 | 18:28 | מאת: דבש27

התחלתי לקחת ריטלין 10מ"ג להפרעות קשב וריכוז אני סובל מסכרת סוג 1 ומזריק אינסולין אך אני מאוזן באופן שגרתי שמתי לב שהכדור מעלה לי את הרמה של הסוכר לאורך היום בצורה משמעותית! האם זה עניין שחולף ככל שהגוף מתרגל לכדור ? קיבלתי מרשם לקונצרטה (שזה כדור מקביל לריטלין אך מושהה למשך פעילות של 10-12 שעות. האם סביר שהקונצרטה יעלה את הסוכר כמו הריטלין ? מדוע זה קורה ? הרי שאין בכדור סוכר... (יש ברכיבים אמנם עמילן אבל בכמות מזערית הרי בכל זאת יש בכדור בסה"כ 10 מ"ג)

שלום ריטלין, קונצרטה ,סטימולנטים בד"כ לא גורמים לעליה ברמת סוכר בדם אך ביגלל שמדובר בחומרים ממריצים,סטימולנטים,במיקרים בודדים, התרופות יכולות לגרום לSTRESS -דחק, לפעילות יתר של מערכת עצבים סימפתטית, וכתוצאה מכך לעליה ברמת סוכר בדם. ממליץ להתיעץ עם רופא אנדוקרינולוג ונוירולוג לגבי המשך טיפול בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים