שינוי במינון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/12/2009 | 17:01 | מאת: לילי

שלום רב, אני בת 30,שוקלת 53 ק"ג, אובחנתי לאחרונה ADHD, מבחן טובה הראה תוצאה -9 בלי ריטלין ו+2 עם 10 מ"ג. לאחר כמה שימושים חשתי שהכדור לא משפיע, כרגיל הקושי להתיישב על הלימודים, מריחת זמן, תאבון רגיל. הוספתי עוד כדור של 10מ"ג והרגשתי הטבה בריכוז אך מאד קצרה, כאילו זה לידי אבל לא ממש משפיע. חזרתי לניורולוג והוא רשם לי SR20מ"ג לקחת 2 כדורים יחד. זה היה אסון!!!! לאחר 4 שעות הרגשתי נפילת אנרגיה, רעד פנימי, קור, דופק מואץ מאד וחרדה גדולה. באופן כללי בתום פעילות הכדור חשה מעורפלת,כאילו נמצאת בתוך בועה, לפעמים כאב או לחץ בראש וצמא(אני שותה מספיק). לדעתי זה חוסר אחריות מצד הרופא להכפיל את המינון ככה.אני לא מבינה בנטילת כדורים, אפילו אקמול אני לא לוקחת. לא רוצה לחזור לרופא הזה ובקופה נמסר שאין ניורולוג אחר באזור שלי. מה לעשות? לקחת SR+10מ"ג? להמשיך עם כדור אחד שלא משפיע? יש כדורים אחרים? תודה

09/12/2009 | 17:54 | מאת: שרה

לדעתי האישית ( אני לא רופאה) היית צריכה לקחת כדור אחד , לבדוק כיצד הוא משפיע , ואם עדיין תרגישי שלא מספיק אז לקחת גם את השני כלומר בהדרגה ולא 2 ביחד

09/12/2009 | 20:26 | מאת: לילי

כנראה שאני צריכה 30מ"ג והשאלה האם אפשר לקחת SR20+10מ"ג כדי לקבל את התוצאה המיוחלת.

שלום חשוב להבין שמבחינת השפעה 20 מ"ג של ריטלין SR שווה ערך כ6 מיליגרם של ריטלין "רגיל",יתכן והייתה תגובה לתוספות שקיימות בכל תרופה שמשפיעה לטווח זמן ארוך. במידה ולא היו תופעות לוואי ל10 מיליגרם של ריטלין "רגיל" ניתן לנסות להתחיל מכדור CONCERTA 18 MG פעם ביום המינון שווה ערך של 5 מיליגרם של ריטלין רגיל ובמידה והמינון לא גורם לתופעות לווא נתן לעלות מינון של CONCERTA עד 27 מ"ג או 36 מיליגרם. כמובן בתאום והסכמה של נוירולוג מטפל בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים