התמכרות לריטלין

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

29/11/2009 | 15:48 | מאת: חיים

דר' שלום, 1. לפי הבנתי, ADHD/ADD מאופיין באי יכולת קליטת כל הדופמין המופרש או חוסר ברצפטורים לקליטת הדופאמין, מה שמטופל ע"י ריטלין שמגדיל את יכולת הקליטה. האם הדבר דומה שכאשר צורכים סמים, כל פעם צריך להעלות את כמות הסמים ע"מ להשאר ברמה מנטאלית מסויימת בגלל דרישה גוברת של דופאמין, וכך גם בריטאלין, השאלה האם לאחר הסתגלות פסיכולוגית לריטלין המינון עולה או יהיה אפשר להפסיק אם אבחר בכך. 2. יש לי הסימפטומים הבאים שמראים לי לאחר הבנה כי אני בעל הפרעת קשב וריכוז שאפיינו אותי במהלך כל חיי במענה חיובי לכל השאלונים באינטרנט שעיינתי, של חוסר יכולת להתמקד בטווח קצר וארוך, לדוגמא, החלפת מקום עבודה כל שנתיים, חוסר לקרוא ספר/מאמר בו בזמן פרץ מחשבות אינטואיטיביות, בעיה ביצירת קשרים חברתיים, זניחת פרטים נלווים לאחר המשימה העיקרית (המאתגרת) בפרוייקט, דחף לסיכונים ואתגרים. האם נכון הדבר

בהפשלום 1/ בד"כ ריטלין לא גורם להתמכרות, לטווח זמן ארוך לעיתים רגישות של קולטנים יורדת ויש צורך לעלות מינון. 2/ ממליץ לפנות לנוירולוג מומחה להפרעות קשב ולהבדק ברכות ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים