אלטרנטיבות לטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

21/11/2009 | 13:10 | מאת: שי

אני בן 29 וסובל מחוסר ריכוז וזכרון יומיומי, דבר שמפריע לי בעבודתי ובשגרת היומיום בכלל. איני מרגיש שזה דבר שפרץ בתקופה האחרונה אלא פשוט זה חלק ממני ונובע בין היתר מהרגלים לא נכונים (חוסר תשומת לב, חוסר עניין, חוסר שינון מידע חדש וכו'). מבדיקה שביצעתי אצל נוירולוג לא נמצאו ממצאים פיזיולוגיים, אך מהשאלון שמילאתי הרופא טעןשזה מקרה גבולי ושלח אותי למבחן טובה. איני מעוניין בטיפול תרופתי, אלא בדרכים אלטרנטיביות לשיפור הריכוז והזכרון. האם תוכל להפנות אותי למספר ערוצים אלו? תודה מראש

שלום שי קיים טיפול לא תרופתי שנקרא טיפול קוגניטיבי, שימוש באסטראטגיות מפצות ליפני התחלת הטיפול ממליץ לעבור אבחון מקיף לקשב וזיכרון, כדי להשתמש באופן יעיל בניקודות חוזקה ולפצות ניקודות חולשה ברכות ד"ר חייגרכט

24/11/2009 | 21:16 | מאת: שי

האם אתה מתכוון למבחן BRC? היכן אפשר לבצע את אבחון מקיף? היכן ניתן לבצע את הטיפול הקוגניטיבי ומהו שמו כדי שאוכל למצוא מידע עליו (האם הוא נקרא שימוש באסטרטגיות מפצות?) תודה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים