תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/10/2009 | 14:51 | מאת: ריקי

ביתי אובחנה בגיל 14 כADHD וטופלה בריטלין 10 מ"ג . כיום היא בת 22 והחלה ללמודוהתחילה שוב לקחת טיפול , רופא המשפחה המליץ לקחת קונצרטה במינון של 36 מ"ג ( משקל 50 ק"ג ) הדבר גרם לה לרעידות בידיים והלבנה של כפות רגליים , פנינו אל הרופא והוא המליץ לעבור לריטלין LA 30 מ"ג אשר גורם לה גם רעד בידיים וכאבי ראש. רציתי לשאול אם יש קשר לכדורים ואיזה טיפול עדיף לאור תופעות הלוואי והאם כדאי לרדת במינון של הקונצרטה או לחילופין לעבור לריטלין 10 מ"ג X2 תודה מראש

שלום ריקי תגובה לסוגים שונים של התרופות ומינונים שאת מתארת היא אינדיבידואלית. ניתן לנסות להשתמש במינון נמוך של קונצרטה-27 מ"ג או ריטלין LA 20 מ"ג במידה ויש צורך ברמה גבווה של קשב לטווח זמן ארוך כ10-12 שעות. ניתן גם להשתמש בכדרים של ריטלין"רגיל" שמשפיע באופו יעיל כשלש שעות דיף להיות במעקב אצל נוירולוג מומחה בהפרעות קשב ברכות ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים