שילוב קונצרטה וריטלין LA

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

31/07/2016 | 01:14 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני לוקחת ריטלין 40 LA באופן קבוע כבר כמה שנים ואני רגילה לתרופה לחלוטין.. גם אם יש תופעות לוואי, הן מועטות ולא משמעותיות (קצת חוסר רעב במהלך ההשפעה, ויובש בגרון). לאחרונה ניתן לי לניסיון גם קונצרטה 54 מ"ג והתגובה שלי הייתה טובה לתרופה.. הרגשה די דומה לריטלין. שאלתי היא - אם אני צריכה יום מסוים להיות מרוכזת להרבה שעות, האם מבחינה רפואית אני יכולה לקחת ריטלין 40LA על הבוקר וכעבור 6-7 שעות (כשכבר ההשפעה כמעט חולפת לגמרי) לקחת את הקונצרטה? ומה לגבי צורה הפוכה? כלומר - בבוקר קונצרטה ואז ריטלין? יש הבדלים? האם שתי הצורות סבירות מבחינה בריאותית? ואם לא, איזז עדיפה? מציינת שהיני בת 27, ולוקחת ריטלין במינונים שונים לאורך השנים האחרונות, מגיל 20. תודה מראש על התשובה, עדי

שלום לא מומלץ לשלב טיפול בRITALIN LA AND CONCERTA ניתן לחזק השפעה של RITALIN LA או CONCERTA בעקר בשעות האחרונות של השפעתם בכדורים RITALIN IR(ריטלין"רגיל") באישור ותאום עם רופא מטפל. בברכה ד"רה חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים