מינונים שונים של ריטלין

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

21/09/2014 | 16:09 | מאת: רונית שחר

ד"ר מיכאל חייגרכט שלום, אני תלמידה בת 17, שוקלת 54 ק"ג. לפני שנתיים לאחר אבחון פסיכודידקטי אובחנתי בADD. מאז אני מחפשת את מינון הריטלין הנכון (קצת הזנחתי את זה אבל הלחץ בלימודים מתחיל להקשות עליי מאוד). בהתחלה נרשם לי ריטלין רגיל 10 מ"ג- לקחתי אותו במשך תקופה ארוכה אך לא הרגשתי בשום שינוי, במקביל התנסיתי גם בריטלין SR 20 מ"ג וגם הוא לא הניב שום תוצאה. הומלץ לי ע"י הרופאה לקחת אפילו שניים מריטלין 10 מ"ג אך אציין שניסיתי רק פעמים בודדות. לאחר מכן רופאה אחרת החליפה לי את המרשם לריטלין LA 20 מ"ג אך שוב לא השפיע. כך היא העלתה לי והגיעה גם לריטלין LA 30 וגם לבסוף 40. שום ריטלין אינו משפיע עליי, יצא לי גם לנסות לאחרונה באופן חד פעמי קונצרטה 54 מ"ג = אך גם הוא לא השפיע עליי כלל. אני מתחילה לחשוב אולי כדאי לי לוותר על העניין אך אני עדיין מאוד מתקשה בלימודים ולא מצליחה לתפקד כתלמידה. האם ייתכן שפשוט מתילפנידאט אינו משפיע עליי ? האם כדאי לי לוותר או שיש ניסיונות אחרים שאפשר לנסות ? אולי לקחת שניים מריטלין LA 40 או 30 או לנסות קונצרטה 72 מ"ג. פשוט נמאס לי לטרטר את אמא שלי לנירולוגית בכל פעם והיא גם חושבת שכבר ניסיתי מינונים גבוהים מדי וכבר אין טעם.. מה דעתך ? תודה מראש

שלום אבחון פסיכודידקטי לא ספציפי להפרעות קשב וריכוז מסוג ADD/ADHD ממליץ להבדקע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קשב/הפרעות קוגניטיביות לקבלת החלטה לגבי המשך טיפול. אשמח לעזור בברכה ד"ר חייגרכט

23/09/2014 | 13:34 | מאת: רונית שחר

היא הייתה הרופאה השנייה שהתחילה לרשום לי ריטליןץ תודה מראש

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים