מינון אדרל

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

20/09/2014 | 10:31 | מאת: דנה

אני סטודנטית בת 25, שוקלת 58 ק"ג. לפני כחצי שנה לאחר אבחון קשב וריכוז ובדיקת טובה הומלץ לי ליטול ריטלין 20 מ"ג 3 פעמים ביום, אך למעשה אולי פעמים ספורות נטלתי 3 מנות ביום ובד"כ הסתפקתי בשתי מנות ביום לכל היותר. אציין כי אני משתמשת בתרופה רק בתקופות מבחנים על מנת ללמוד בצורה יעילה. לאחר שהבחנתי ברגישות (נפיחויות באיזור הפה לאחר שימוש ממושך, כלומר לאחר נטילת התרופה במשך כמה ימים ברצף) הרופאה הורתה לי להפסיק את השימוש בריטלין והמליצה על אדרל 20 מ"ג. אני מרוצה מאוד מהשימוש באדרל אך הייתי רוצה להאריך את משך השפעתה, ומאחר והמינון שנקבע לי בתחילה לריטלין הגיע ל-60 מ"ג ביום תהיתי האם אוכל ליטול מנה נוספת של אדרל ביום כ-6 שעות לאחר הכדור הראשון. מצאתי מידע (של ה-FDA לפי הכתוב באתר) לפיו יש אפשרות להעלות את המינון עד ל-40 מ"ג: http://www.rxlist.com/adderall-drug/indications-dosage.htm אדגיש שוב כי איני מתכוונת להשתמש בתרופה שלא לצורך ימי למידה ואיני מתכוונת להעלות את המינון לעתים תכופות, באופן כללי אעדיף לקחת מינון כמה שיותר נמוך וכמה שפחות להיות בהשפעת התרופה. אחד המניעים בשאלתי הוא הרצון לשלוט בהשפעת התרופה עליי- אם בריטלין יכולתי להחליט האם ברצוני לקחת מנה או שתיים לפי כמות הזמן ביום שיש לי להקדיש ללימודים, ואם ברצוני לאפשר לי מנוחה בין המנות- הייתי שמחה שיתאפשר לי לעשות כן גם עם אדרל. בתודה מראש

שלום אדרל "רגיל" משפיעה לטווח זמן קצר עד 6 שעות ואדרל XR עד 12 שעות לא מומלץ ליטול מינון יותר מ40 מ"ג ביום. לא ברור מדוע הומלץ לך ליטול ריטלין 20 מ"ג שלוש פעמים ביום במקום להשתמש באחד מהסוגים שמשפיעיים לטווח זמן ארוך , לדוגמה RITALIN LA או CONCERTA סוג ומינון של אדרל יש לתאם עם רופא מטפל חשוב לציין שתגובה לתרופה היא אינדיבידואלית ואין קשר ישיר על פי מחקרים בין משקל הגוף ומינון. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים