בעייה שמקשה על התנהלות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/09/2014 | 18:49 | מאת: ayelt

שלום, אני מעל גיל 30 ולאחרונה עשיתי בדיקה רפואית המאשרת את בעיית הADD שלי , הבעייה הזו מקשה על התנהלות יומיומית , אני לוקחת ריטלין זה זמן מה כדי לבדוק את ההשפעה לצערי איני מרגישה שום שיפור. יש לציין שאני לוקחת באישור רופא 2 כדורים של 10 מ"ג כל אחד ביום , ניסיתי גם 4 ביופ. ואלו כדורים שאמורים להשפיע מהר והם בין הטובים. אבל מאחר וזו בעיה יומיומית נראה לי אבסורד לקחת באופן קבוע תרופות כאלה... הבעיה העיקרית היא שאני לא מצליחה להשתלט על הבעיה שמדובר בדברים אינסטנט שמהרגע להרגע, וזה זה רגעים קריטיים, לעשות החלטות פתאומיות ואני בהחלט מבולבלת ושוכחת דברים למרות שאני כותבת אותם מספר פעמים לפני כן, שמה תזכורות גם ביומנים וגם בנייד וגם על לוחות, אני מנסה להסתכל כל פעם עליהם ולרענן את הזכרון אך ברגע של חפזון אני שוכחת ממהרת בלי שליטה, ואז כבר מאוחר מדי. כך תמיד היה השאלה שלי היא האם יש טכניקה שמלמדת אותך להתמודד עם מצבים כדוגמא זאת ואיכשהו לסגל לעצמך הרגל שיעזור לך, כי באופן עצמאי אני לא מצליחה וגם ללא התרופה הזאת. תודה

שלום ממליץ לנסות טיפול פסיכולוג מסוג קוגניטיבי-התנהגותי-CBT. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים