התייעצות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/09/2014 | 19:32 | מאת: יוסי

בחור בריא בן 21 , כרגע נמצא בעומס מאוד רציני מבחינת הלוז היומי /שבועי שלי . לומד 5 פעמים בשבוע במסגרת לימודים מאוד עמוסה ומאוד נוקשה , בערבים עובד בעבודה פיזית ובנוסף עוסק בפעילות גופנית רבה . מודה לאלוהים אם יוצא לי לישון בלילה 5 שעות .. במהלך כל היום מרגיש עייפות וזה בעיקר אחרי ובמהלך הלימודים .. השאלה שלי האם רופא משפחה או רופא מומחה יכול לתת לי תרופה מסוימת ממשפחת האמפטמינים /מודפיניל לשיפור הערנות והריכוז במהלך היום .. ? האם הדבר אפשרי ? במה זה תלוי ? ריטלין ושאר דומיו נועד לסובלים מבעיות קשב וריכוז , מודפיניל נועד לחולי נרקולפסיה או בעלי תסמונת CFS . אדם בריא שאינו סובל מבעיות אילו נהנה מהשפעה אחרת ורופאים יודעים זאת היטב .. האם הדבר אפשרי ? תודה רבה לך מראש !

שלום במידה ומדובר בבן אדם בריא לא מומלץ להשתמש בחומרים ממריצים/סטימולנטים. במידה ואין התוויה לטיפול אפשרות היחידה לבקש מרופא מטפל למלא תופס 29 ג'ולבקש אישור של משרד הבריאות לטיפול אך סביר להניח שתשובה תיהינה שלילית. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים