רלוונטיות של מבחן TOVA?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

26/08/2014 | 09:53 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני בת 46 וב 2-3 האחרונות סובלת מחוסר ריכוז. כל רעש קטן ככל שיהיה מפריע לי ומסיח את דעתי. בכדי לקרוא או לעבוד צריכה שקט מוחלט. בנוסף, יש לי קושי גדול בריכוז. מוצאת עצמי קמה כל דקה ל"תירוץ" אחר ולו רק לא לשבת ולעשות את מה שנדרשת לעשות. כך מצגת שאמורה לקחת כיום להכנה לוקחת לי שבוע. האם מבדק TOVA הוא המבדק הנכון עבורי לבחינת התופעות המתוארות? באם לא, על איזה מבדק היית ממליץ? תודה מראש,

שלום בדיקה TOVA בודקת סוג אחד של קשבבלבד-קשב מתמשך ותוצאות לא תמיד משקפות את מצב קוגניטיבי. ממליץ להבדק ע"י נוירולוג המתמחה בהפרעות קוגניטיביות כדי להחליט האם יש צורך באבחון ספציפי. אשמח לעזור(טל" 0777779222) בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים