גמירות דעת

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/06/2014 | 20:47 | מאת: ירון

רופא כתב כך בן 90 משתמש כ4 חודשים ב10מג ציפרקס. עקב חרדה מתקדם יפה. משתתף ומדבר די לעיניין. יש להעלות את מינון הציפרקס ל 20מג. השאלה היא מה הכוונה מדבר די לעינין? ואם הרופא מרוצה מדוע הוא מעלה את מינון הציפרקס? על מה זה מעיד? יומיים לאחר איבחון זה נחתמה צוואה. האם מה שכתבתי לעייל פוגע או פוגם באפשרות לכשירות צוואה? האם יש בדיבור די לעינין גמירות דעת?

שלום לא ניתן להסיק מסקנות לגבי כשירות לחתימה מקטע קצר שנכתב. לגבי תרופה-קרוב לוודאי התכוונתה לציפרלקס, תרופה מסוג תרופות נוגדי דיכאון חרדה. ניתן לעלות מינון של התרופה גם כאשר הנבדק מדבר לעיניין אך מצב רוח לא מאוזן או קיימת נטייה לחרדה. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים