מינון ריטלין\קונצרטה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/04/2009 | 17:22 | מאת: מבוגר

שלום רב, תהליך מציאת מינון ותרופה מתאימה יכול להיות מייגע. קשה להכריע איזו תרופה לאחר נסיונות של כל מיני גרסאות ומינונים של התרופה. ברצוני לדעת 1) כיצד ניתן לדעת מהי התרופה הטובה יותר, הפחות מזיקה והיעילה(ריטלין, ריטלין SR, ריטלין LA, קונצרטה, אחר)? 2)מהו המינון הטוב ביותר? כיצד ניתן לדעת? 3)האם יתכן שנתינת מינון גבוה תגרום לכך שמינון נמוך יותר יהיה פחות אפקטיבי לו לא היה ניתן המינון הגבוה? 4) האם וכמה עליה בדופק היא סבירה? האם עליה בדופק מושפעת רק בזמן השפעת התרופה, יותר מזה? האם יש מגבלה של פעילות גופנית? 5) מתי כדאי להחליט לוותר על אופציית התרופה.

שלום בכל התרופות שציינתה-חומר פעיל הוא METHYLPHENIDATE הבדל בין התרופות בטכנולוגיה/ מרכיבים נוספים וטווח הזמן השפעה של התרופה אין תרופה "טובה יותר" ,השפעה היא תמיד אינדיבידואלית. אין מינון טוב ביותר, מינון תלוי מסוג וחומרת הפרעת קשב, משקל, גיל וסוג של התרופה. במידה ומשתמשים במינון גבוה לטווח ארוך מינון נמוך יכול להיות פחות אפקטיבי. מדובר בסטימולנט-חומר ממריץ,התרופה יכולה ליגרום לעליה בדופק ליפני שימוש בתרופה מומלץ לשלול מלות לב, לבצע בדיקה אק"ג מומלץ שילוב של טיפול תרופתי וטיפול לא תרופתי -טיפול קוגניטיבי בברכה ד"ר חייגרכט

19/04/2009 | 19:34 | מאת: מבוגר

האם תוכל בבקשה לפרט לגבי "במידה ומשתמשים במינון גבוה לטווח ארוך מינון נמוך יכול להיות פחות אפקטיבי". כמה מינון גבוה? לכמה זמן? תודה.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים