מינון קונצרטה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/11/2012 | 16:54 | מאת: נינה

שלום, בגיל 9 בערך איבחנו אצלי בעיות קשב וריכוז אבל אמרו לי שאני לא צריכה ריטלין,כרגע אני בת 22,משלימה בגרויות,ושמתי לב שאני לא זוכרת כלום בשיעורים,כאילו שלא הייתי בשיעור בכלל,האם זה קשור לקשב וריכוז? כמו כו,לקחתי ריטלין רגיל של 10 וזה לא השפיע עלי,ואז לקחתי ריטלין la, 30 והיו לי תופעות לוואי מזעזעות,דפיקות לב,כאב ראש,אי שקט,חום בגוף הגוף,טיקים וטשטוש בעין אחת,אז עברתי לקונצרטה...54 לא השפיע עלי,עברתי ל36+36 השפיע פעם אחת והפסיק,עברתי ל54+54 וזה השפיע עלי פעמיים בערך...למה בםעם הראשונה זה משפיע ואחרי זה לא? אני ממש מרגיש עייפות וכאבי ראש פשוט כאבי תופת,וישנונית ולא מרוכזת ורעבה אבל בפעם הראשונה שאני לוקחת תמינון אני מרגישה ערנית,הסביבה לא מפריעה לי להיתרכז...ויש לי חוסר תאבון...האם יש סיבה שמינון משפיע ואחרי זה מפסיק? זה בקבוע...כרגע עליתי ל108 קונצרטה ביום,אנסה את זה מחר בתקווה שזה ישפיע יותר מאשר לפעם אחת,כמו כן אני שוקלת כרגע 93 ואני 1.73,מה המינון הנכון לי? הנוירולוג נתן לי ריטלין 30+40 אבל מי 30 יש תופעות.אז כמה קונצרטה צריך? אני מיואשת :(...

13/11/2012 | 16:57 | מאת: נינה

לקחתי 54+36,וכרגע אנסה 54+54...ממש חוששת שזה יעזור לפעם אחת ואז לא תיהיה שום השפעה עלי :(

שלום את מתארת תגובות חרעדגות לסוגים שונים של ריטלין ויתכן ובעיה לא רק הפרעות קשבאו לא רק בקשב מסוג ADHD אלא הפרעת קשב משנית לסיבה שעדיין לא אובחנה לא מומלץ לשנות מינון של תרופה ללא אישור של רופא מינון של קונצרטה 108 מיליגרם חריג וניתן להשתמש במינון זה רק אחרי קבל אישור ממשרד הבריאות ממליץ לא ליטול המינון ללא תאום עם נוירולוג מטפל ממליץ לעבור אבחון נוירוקוגניטיבי-נוירופסיכולוג כדי לאבחן את המצב בברכה ד"ר חייגרכט

17/11/2012 | 21:50 | מאת: נינה

תודה רבה על התשובה...הביאו לי אישור חריג לחצי שנה למינון 108...לא לקחתי על דעת עצמי. איך עוברים תאיבחונים האלה? עכשיו אני ממש מבולבלת

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים