תתכן דמנציה עקב כאבים

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

01/09/2020 | 23:28 | מאת: דווד( כינוי)

סבתא סובלת במהלך השנתיים האחרונות מצניחת רקטלית של המעיים שהלכה והחריפה בניהם החרפה וסבל בכאב , עיכוב הטיפול במצב הוא בין השאר בשל הקורנה,לגבי הכאביםהעזים היא מתארת תחושה של ישיבה על המעיים שיצאו , לאחרונה בחודשיים האחרונים סימני שכחה כמו השאלה איזה יום היום וחזרה על שאלות , האם יתכן קשר בין כאב לתסמינים של זכרון , שלאחר הטיפול בגורם הכאב גם הזכרון ישתפר

שלום לא ברור האם קיים קשר בין התסמינים יחד עם זאת כאבים קבועיים פוגעים ביכולת של מוח לתפקד וכתוצאה מכך יכולה להיות החמרה נוספת בתפקודים קוגניטיביים ועם שיפור לאחר טיפול בכאבים

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים