אטנט או ריטלין- מינון והשפעה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/01/2020 | 23:30 | מאת: היא

אני בת 26 סטודנטית, ומאובחנת עם ADHD.. אובחנתי בגיל מבוגר, בהתחלה לקחתי 40LA עזר לי (אולי) כי לא ידעתי להחליט אם עוזר או לא, אחרי תקופה (שלושה חודשים) היה ברור שהפסיק לעזור, אני שוקלת 58 קג. ומאז אני נאבקת עם מינונין וסוגים, נסיתי LA פוקלין, אטנט. רק מינון ממש גבוה בכולם עוזר שזה (25+מ״ג בריטלין רגיל) היות וזה לא מומלץ אולי מסוכן ומפחיד אותי גם לקחת מינון גבוה שלא מומלץ. אז השאלה שלי, מה ההמלצה ואיך לפעול בסיטואציה כזו? נסיתי גם להפסיק כל התרופות לתקופה ממושכת ואז לחזור ולא עזר. כל הסוגים עושים לי תופעה של תסמונת ריינו, האם זה מעיד על מקור הבעיה? מה יכול להיות הסברים ללמה התרופות לא משפיעות חוץ מלשחק במינוים? ואמרו לי קודם לעשות בדיקות לוודא שאין סיבה אחרת ועשיתי, אני במצב תקין בהכל, אדם בריא. סליחה על אורך השאלה- אבל אני ממש במבוא סתום

שלום לא ניתן להמליץ על טיפול בלי בדיקה בנוכחות! ממליץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב לבדיקה בנוכחות! בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים