ויואנס + ויטמין C. אפשרי?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/07/2019 | 14:18 | מאת: תמר

קצב חילוף החומרים של ביתי מהיר מאד, ותרופות קשב וריכוז למיניהן משפיעות תמיד מתחת לגבול התחתון של טווח ההשפעה. מרגע שהבינה כי ויטמין C עשוי להחליש את השפעת התרופה, היא נמנעת בעת ארוחת הבוקר (הארוחה היחידה שלה עד שעות הערב) מלאכול כל מאכל שעשוי להכיל ויטמין C. זה מצמצם מאד את האפשרויות ומקטין משמעותית את האנרגיה שהיא מכניסה לגופה. אם בעבר היתה אוכלת אפרסמון בחורף או לחי מנגו בקיץ, פסטה עם רוטב עגבניות (כן, לארוחת בוקר...) או כריך עם סלט ירקות, עכשיו היא נמנעת, כי מאד חשוב לה הריכוז שהתרופה מספקת לה, וכאמור גם כך הוא חולף מהר יחסית. אשמח לדעת האם כמות ויטמין הC שמספקת לחי מנגו או רוטב עגבניות שבמנת פסטה, אכן עלולה לסכן ולהחליש את השפעת התרופה, או שהכוונה למינונים גבוהים בהרבה, כמו במיץ תפוזים סחוט טרי או כדור ויטמין C. תודה רבה!

לא ברור מה הגיל של הבת? לא ברור מה האבחנה?. ממליץ לפנות לרופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל.

21/07/2019 | 13:44 | מאת: תמר

נוטלת ויואנס. על הויואנס כתוב לא לקחת עם ויטמין C., כי יחליש את השפעת התרופה. השאלה היא מה כמות ויטמין ה C אליה מתכוונים. האם אכילת מנגו או פסטה ברוטב עגבניות לפני נטילת התרופה תחליש את השפעתה. השאלה עולה משום שבמהלך היום בשל השפעת התרופה יש אבדן תאבון, לכן אנחנו מקפידים על ארוחת בוקר גדולה. קשה לה לאכול בבוקר, אך היא מבינה את חשיבות העניין ומצאנו מספר מאכלים שהיא מסוגלת לאכול בבקרים. רוב המאכלים מכילים ויטמין C. מאז שנודע לבת שלי שויטמין C יחליש את השפעת התרופה היא מסרבת לאכול אותם (מאד חשוב לה שהתרופה תשפיע), ולכן אפשרויות ארוחת הבוקר הצטמצמו דרסטית, היא אוכלת פחות ויש לכך השלכות שליליות. תודה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים