האם מותר ליטול ריטלין SR בהריון?

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

20/05/2019 | 23:30 | מאת: ריטלין SR בהריון

אני בת 40 + מעוברת, מאובחנת כבעלת הפרעת קשב וריכוז ובנוסף מתמודדת עם ישנוניות ייתר קשה מגיל ילדות ממש, רק מהרגע שאובחנתי ב ADHD שמתי לב שהשינה הפתאומית שלי במהלך היום לא רצונית ואף בעייתית. כשנה וחצי אני נוטלת ריטלין SR פעמיים ביום, הרופא שאובחנתי אצלו רשם לי 40 מג' בבוקר ועוד 40 מג' אחה"צ. לא הגעתי לזה עדיין, אך רציתי לדעת, יותר מהעזרה של הריכוז בעבודה ובלימודים, העירנות שהכדור נותן לי עוזר לי ממש לתפקד במהלך היום, לנהוג להיות עם הילדים ועוד... 1. הרופא שאיבחן אותי אמר שאין בעיה בהריון ליטול ולעומתו שרופאת המשפחה שלי לא מוכנה בשום אופן לתת לי מרשם בהריון. האם זה עניין של גישה רפואית, שחלק אומרים שזה מסוכן וחלק לא? למותר לציין שהתייעצתי עם המכון הטריטולוגי ולהם אין מידע על סכנות בהריון במינון זה. מה עושים? אם אני לא לוקחת את זה אני שרועה חצי יום בעייפות ושינה, שגם מסכנת אותי ואת הילדים שלי

שלום לא מומלץ להשתמש ב-RITALIN SR או בתרופות דומות בהריון. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים