ירידה בזיכרון ושכחה בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

18/10/2018 | 07:15 | מאת: דנה

שלום. אני בת 26 בזמן האחרון אני מרגישה שיש לי ירידה ביכולת הקוגנטיבית ובזיכרון. אציין שלפני כן היה לי זיכרון פנומנאלי ויכולת מולטי טאסקינג יוצאת דופן. כיום, אני יכולה לראות תוכנית ודקה אחרי אני שוכחת איזה חלק ראיתי. לפני התקופה הזו הייתי עושה כמות היסטרית של דברים במקביל ומרוכזת בכולם - למשל לשוחח בטלפון, להתנהל במקביל בשיחה פיזית ותוך כדי לעבוד על המחשב. כיום אני לא מצליחה לעשות את זה. לפעמים גם שוכחת שמות של אנשים מהעבר משהו שלא קרה לי אף פעם. ולפעמים מרגישה שאני נתקעת בלהשלים את המשפט. התחושה היא של מין ניתוק ובלק אאוט כזה לפעמים גם שגיאות כתיב קלות מאד שלא היו אף פעם. שאני מנסה להזכר התחושה היא של ערפול שמפריע לי בזכרון ואני לא מצליחה להפטר ממנו כשאני מנסה להיזכר בדברים. מציינת שבתקופה האחרונה (חודשיים האחרונים) העלתי בצורה דרסטית את שעות העבודה שלי מול מחשב (9 שעות) ושעות השינה שלי פחתו - ישנה בין 6-7 שעות בלילה וקמה לפנות בוקר. אחרה"צ, תחילת ערב אני כבר מותשת ולא מצליחה להחזיק את עצמי ונרדמת מיד. גם משהו שלא קרה בעבר. אציין גם ששמתי לב שכמעט כל לילה אני חולמת, מה שלא קרה בתדירות גבוהה כזו לפני כן. האם יכול להיות שהכל קורה בגלל השינוי בזמן השינה? כי יש ימים שבהם אני ישנה כביכול מספיק שעות אבל עדיין יש ירידה בזכרון.

שלום ממליץ לעבור אבחון נוירופסיכולוגי במרפאת זיכרון באת מבית החולים המוכרים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים