קשב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

20/09/2018 | 20:30 | מאת: מאור

שלום, אני חייל בן 19. בתפקיד שלי קורא הרבה וכותב הרבה. נדרש ממני ריכוז לזמן ארוך. הייתי תלמיד מצטיין ואהבתי ללמוד. בדרך כלל לא היה לי קשה להתרכז, אבל לפעמים כאשר הייתי נדרש לשבת ולקרוא הרבה, במיוחד אם הנושאים לא כל כך עניינו אותי, היה קשה לי להתרכז לאורך זמן, הייתי קם הרבה ועושה הפסקות. גם רעש היה מפריע לי להתרכז. במתמטיקה למשל זה לא הפריע. גם כעת אני מרגיש שקשה לי לשבת ולקרוא לאורך זמן גם אם הנושא מעניין אותי. אני צריך לחזור על הקריאה כמה פעמים, לא יכול לקרוא ברעש. בשאלון של הפרעות קשב אני עונה על שני קרטיריונים של קשה לי להתרכז לאורך זמן ודעתי מוסחת בקלות. זה לא מספיק. רציתי לדעת האם יכול להיות במקרה זה הפרעת קשב וריכוז או שיכולה להיות בעיית ריכוז שהיא לא ADHD. כשמשהו נורא מעניין אותי זה פחות מורגש. אם אני אנסה תרופה והיא תעזור זה סימן לכך שיש לי בעיה?

שלום לא ממליץ ליטול תרופה ללא אבחנה ממליץ לפנות לנוירולוג למרפאה צבאית בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים