ריטלין באופן קבוע בת 33.

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/04/2018 | 10:11 | מאת: לילי ל

שלום. אני בת 33, אם חד הורית לשני ילדים. לפני כשנה התחלתי לימודי תואר ראשון ומהר מאוד גיליתי שאני לא "מסוגלת" ללמוד מה שהיה מאז ומתמיד בבית הספר ב 12 שנות לימודיי. עברתי אבחון והתחלתי עם ריטלין 10 רגיל ולאחר מכן ריטלין 20 LA. זה שינה לי את חיי מכל הצורות והכוונים. גיליתי שאני לא חסרת הבנה, לומדת עם תוצאות מצויינות ובנוסף שיפר לי את איכות החיים והסדר בבית. יותר קל לי עם הילדים וההתארגנות בחיי היום יום (בישולים נקיונות סדר עדיפויות וכדומה). אין לי תופעות לוואי למעט דפיקות לב חזקות בסוף השפעת הכדור ומעט חוסר תיאבון אך כן אוכלת במהלך ההשפעה. בחופשת פסח הנוכחית צרכתי את הריטלין למרות שלא למדתי אבל זה עזר מאוד "לשרוד" את החופשה. שאלתי היא האם אני מכורה לריטלין? האם זה יכול להזיק לי לטווח הארוך? אין לי בעיות בריאותיות. זה מאוד עוזר לי בחיים בידיעה שכל חיי הייתי "עצלנית" לא מסודרת ומאורגנת, מבולגנת מאוד ולא מוצלחת בלימודים, תעודות גרועות ללא בגרות מלאה וכדומה. אודה לתשובתך, חג שמח.

שלום רילין בד"כ לא גורם להתמקרות אך שימוש בתרופות בתדירות גבוהה יכול לגרום לירידה ברגשות של קולטנים, לכן מומלץ לבצע הפסקות בטיפול ולא ליטול תרופה כאשר אין צורך ממש. עקב נטייה לדפיקות לב ממליץ לפנות לרופא משפחה וקרדיאולוג -לשלול הפרעות קצב לב, ריטלין יכול לגרום להחמרה בקצב לב , לכן חשוב להבדק. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים