אצל הרוב אפשר למנוע הפרעות קשב וריכוז! להלן

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/11/2017 | 13:19 | מאת: עידית

מניסיוני וניסיון מכרי וילדיי- תזונה נכונה, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל, ללא שתיה תוססת מלאת כימיקלים וללא מונוסודיום גלוטמט-- מהווה פתרון לבעיה אצל רבים. וכמובן, לא לתת לילדים משחקים אלקטרוניים, תזזיתיים, המרגילים אותם לגרוי מתמיד בעצמה גבוהה. חשבו על הדור של בני ה- 60 ומעלה, הם לא סבלו בילדותם מבעיות קשב וזיכרון, כי התזונה שלהם היתה פשוטה ונכונה. לא מתועשת.

1/ הדור של בני ה-60 ומעלה כן סובלו בילדותם מהפרעות קשב אך לא היו אבחונים כמו שלא היו אבחונים המאבחנים לקויות למידה לכן לקבוע שהדור לא סבל מהפרעות קשב -לא מכון! אנשים רבים לא אובחנו, לא קיבלו טיפול, לא קיבלו תנאיים המתאימים ללימודים ולא התקדמו. כאשר אבחנה לא הייתה רשומה זה לא אומר שהפרעה לא הייתה קיימת. 2/ לגבי תזונה נכונה-אנשים שמצב משתפר ע"י תזונה נכונה ללא תרופות-אין מקום לטיפול תרופתי. כאשר מצב לא משתפר ע"י תזונה וטיפול לא תרופתי להמשיך להמליץ על טיפול לא תרופתי, בלי לקחת אחריות ובלי לתת מענה לאנשים -חוסר אחריות. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים