חומר ניגוד בבדיקות MRI מח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/10/2017 | 12:45 | מאת: שושי

שלום וברכה, אני צריכה לעשות MRI מח וקראתי שהחומר גדולניום שמוזרק מצטבר במח ולא מתפוגג ועדיין לא יודעים מה תהיה ההשפעה לטווח הארוך ולמה זה עלול לגרום. זה משהו שהתפרסם לפני חודש... עשיתי כבר בדיקה כזו בעבר. ועכשיו אני מאוד חוששת... אני לא מצליחה למצוא מידע על הסיכונים והכל מעורפל מאוד באנטרנט... נראה שעדיין לא יודעים הרבה על הנושא.. אשמח לדעת האם יש לרופאים מידע נוסף לגבי זה מעבר למה שרשום באתרים הרגילים? איך רופא יודע שתועלת של בדיקה עולה על הסיכון אם אין שום מידע על הסיכון? תודה..

שלום עד כמה שידוע לי חומר ניגוד -גדוליניום יוצא מהגוף ולא נשאר במוח או ברקמה אחרת. ממליץ לפנות לפורום המתאים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים